WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Meeuwen  3 - 6  (1-2)

DATUM 07-11-2008  21:30

DOELPUNTEN

VERSLAG Opnieuw verlies, nu van gehandicapt Meeuwen

Meeuwen kwam op bezoek in Houthalen met knikkende kniën, want met schorsingen van Geelen en Peeters en tal van blessures zou een verlies met 2 doelpunten of minder een goed resultaat betekenen. Als je dan tegen een compleet Celtic Houthalen moet spelen is dat een logische redenering, maar het verliep even anders.....

Meeuwen wachtte af en en zag een scherp spelend Houthalen beginnen aan de wedstrijd. Zo speelde Debusschere in de 3' El Mansouri knap aan die doelman Witters net niet met een hakje kon verslaan en trof de ongelukkige Bomboi de paal. Meeuwen plooide dus volledig terug tot op de eigen helft en probeerde snedig uit te breken. In de 8' leed Celtic dom balverlies via Tunckurt en counterde Meeuwen met een 3 tegen 1 situatie haarscherp en rondde Bosmans knap af tot grote ergernis van Sacchini. Op dat ogenblik viel het spel volledig in de kaart van Meeuwen. En in de 11' werd een lange bal op Box gespeeld die breed legde op de mee opgerukte Houben en ware het niet dat Porco de bal met een hakje van de lijn wilde redden, waardoor Houben de bal in doel kon frutselen, dan zou het niet 0-2 hebben gestaan. Maar Porco maakte zijn foutje goed wanneer hij in de 15' oprukt tot tegen de achterlijn en dan El Mansouri voor doel bedient, die op zijn beurt Celtic terug laat aansluiten, 1-2. Celtic domineerde en Meeuwen counterde, dat was zowat het spelbeeld in de eerste helft. Op zo'n vlijmscherpe counter kon doelman Sacchini een knal van Neyens met de knie uit zijn doel redden. En ook El Mansouri kwam net voor affluiten nog net op tijd om een shot van Hontis in corner te werken. Hijzelf miste echter dé kans op de 2-2, maar zijn draai - shot lukte niet en het bleef 1-2 tot aan de rust.

Na de rust kwam Celtic opnieuw gebeten uitde kleedkamer en lukte Tunckurt er niet in om zijn foutje van in de eerste helft recht te zetten. Hij knalde op de paal. Ook Verding kon niet voorbij doelman Witters geraken, allemaal in die eerste minuut na de koffie. Een minuutje later dan wordt de bal uit de voeten van Porco gefutseld en kan Houben de 1-3 binnen punten. Enkele minuten later speelt Debusschere een knappe 1/2 met Tunckurt, maar kan niet afwerken. Als El Mansouri een snelle aanval net voor langs knalt en ook Bouagaz net langs knalt in de 29', krijgt Celtic nogmaals het deksel op de neus op een vlijmscherpe van Meeuwen dat dan via Luyten 1-4 komt. Dan treedt ref Lemal op in de hoofdrol, wanneer hij het spel niet stillegt wanneer El Mansouri gekwetst blijft liggen en geefthij een 10m aan Meeuwen voor niks. De 10m werd knap omgezet door Neyens. Vervolgens kiest Celtic er dan maar voor om misschien nog wat te kunnen omschakelen door met vliegende doelman te spelen, maar een minuut te hebben gespeeld krijgt Corthouts (vliegende doelman) geel voor het niet spelen met hetzelfde rugnummer tot grote ergernis van de Celtic supporters. Als dan iedereen een hensbal heeft gezien van Meeuwen in het strafschop gebied, behalve de spelleiding, moet even het spel worden stilgelegd. Na ' wordt het spel hervat en komt Celtic nog 2x tot scoren via Bouagaz en Bomboi. Maar één minuut voor affluiten scoort Nouwen een uitgespeelde kans de eindstand.